Egy különleges történelem óra minden korosztálynak több mint 2000 m2-en. Tutanhamon volt az ókor egyik legrejtélyesebb alakja, és az őt körül övező legendák, hiedelmek mindmáig rengeteg nyitott kaput hagytak a kutatók számára, melyet idén ősszel leleplezünk a nagyközönség előtt.
A fiatal fáraó összes tárgyának tökéletes másolatát gyűjtöttük össze ahhoz, hogy a látogató egy átfogó képet kapjon az ősi egyiptomi civilizációról, annak művészetéről és szent rítusairól, így tökéletes kiegészítője a kiállítás a tananyagnak!

A CSOPORT ADATAI

Köszönjük a regisztrációját, a visszaigazolást hamarosan küldjük e-mailben. 

 

Visszaigazoló e-mail nélkül a csoportregisztráció nem érvényes! 

TÁRLATVEZETÉSEK

ISKOLÁKNAK
 

Diákcsoportok számára kedvezményes jegyet biztosítunk, amellyel hétköznap 2.000 Ft/fő, hétvégén 2.400 Ft/fő áron tekinthetik meg a kiállítást, továbbá minden 10. megvásárolt csoportos jegy után 1db ingyenes, felnőtt kísérő jegyet biztosítunk!
A csoportokat 20 perces intervallumokkal engedjük be, 35 főnél nagyobb csoport esetén két turnusban tudnak a kiállításra belépni.

 

A tárlat megtekintése kb. 1,5 óra.
A kedvezmény igénybevételéhez minimum 2 nappal az érkezés előtt visszaigazolt regisztráció szükséges.*

*Visszaigazoló e-mail nélkül a csoportregisztráció nem érvényes.

BELÉPÉSI DÍJAK/JEGYEK

Ha Ön ránk bízza osztálya vezetését a kiállításon, akkor egyiptológiában jártas, pedagógiai végzettségű tárlatvezetőink a korosztály szintjéhez mérten – exkluzív információkkal kiegészítve – izgalmas, lebilincselő vezetést tartanak a diákoknak. Garantáljuk, hogy az ifjú látogatók felejthetetlen élménnyel gazdagodva térnek haza.
A tárlatvezetés ára csoportonként: 10 000 Ft+Áfa

Annak érdekében, hogy minden látogató, csoport és iskolai osztály számára élvezetes látogatást biztosíthassunk, kérjük Önt a következő útmutatások betartására.


Kérjük, legalább 10 perccel a belépés előtt jelenjenek meg a kiállításon!
Kérjük kedves csoportjainkat, hogy lehetőség szerint nagyobb táskáikat, hátizsákjaikat hagyják a buszon.
A regisztráció csak a fent meghatározott időpontra érvényes. Látogatottabb napokon, késés esetén sajnos nem tudjuk garantálni a csoport bejutását, a szabad kapacitáshoz mérten próbáljuk a lehető leghamarabb beengedni a csoportokat. Szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy hétvégi látogatás esetén a jegyárak másképp alakulnak! Figyelem! A Tutanhamon-rejtélyek és kincsek kiállításon csak diák csoportok számára tudunk kedvezményes jegyárat biztosítani! Nyugdíjas, felnőtt csoportok esetén az egyéni jegyárakkal kell számolni
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a kiállítás területén étkezésre alkalmas hely nincs, továbbá az előtérben csak limitált számú csoportot tudunk várakoztatni, így kérem, hogy a regisztrált időpont előtt érkezzenek meg!
A kiállítás végén lehetőség nyílik ajándék vásárlására az ajándékboltban.

A KIÁLLÍTÁS TERÜLETÉN

OKTATÁSI ANYAG

A tanároknak átfogó oktatási anyagot tudunk biztosítani, beleértve az Egyiptommal, például a Nílussal, a fáraókkal, a múmiákkal és a piramisokkal kapcsolatos témakörök munkalapjait. Alább találhatók a letölthető anyagok, melyeket 10 és 12 év közötti iskolásoknak ajánlunk.
A gyerekeket osztályonként több csoportra lehet felosztani, és a munkalapokat ezeknek a csoportoknak kiosztani még a kiállítás látogatása előtt, hogy fel tudjanak készülni.

A projektmunkához internet hozzáférés szükséges, hogy a gyerekek önálló kutatómunkát végezhessenek a megadott linkek segítségével.

Carter – régészet

Munkalap a Howard Carter által felfedezett sír mint régészeti felfedezés értékéről: A gyerekeknek információkat kell gyűjteniük Howard Carter könyveiről és az ő idejében tett felfedezésekről. Az iskolai anyagokban rövid szöveget találhatnak benne a Királyok Völgyéről és Howard Carterről, továbbá fényképeket Howard Carter feltárási munkálatairól.

A többi információt a kiállításon fogják megtalálni. A kiállítás felkeresése után a gyerekeknek képzeletbeli interjút kell írniuk Howard Carterrel, vagy írhatnak újságcikket és bemutatják munkájukat az osztály előtt.

Múmiák és a sír 

Munkalap a múmiákról és a sírról: Ehhez a mini-projekthez egy a mumifikálási eljárásról és az egyiptomiak halálról alkotott elképzeléséről szóló szöveg szerepel a munkalapon. Ehhez forrásként felhasználható Hérodotosz magyarázata a balzsamozásról. A gyerekek tanulmányozhatják a sírkamrák kialakítását, és megvizsgálhatják a temetkezés különböző tárgyait és azok funkcióit. Megépíthetik a temetkezési kamrák modelljeit, újságcikket írhatnak a temetésről és faliújságot szerkeszthetnek. Munkájuk eredményeit    bemutathatják az egész osztály előtt.

A Nílus 

Munkalap a Nílusról: Ez a munkalap a Nílussal kapcsolatos szövegeket és gyakorlatokat tartalmaz. A gyerekeknek meg kell építeniük a Nílus modelljét. A csoportot fel kell osztani két csapatra, és a kiállítás felkeresése után a gyerekeknek riportot kell készíteniük a Nílusról. Ehhez szükségük lesz rögzítő eszközre.

Fáraók – piramisok – az istenek világa 

A fáraókról és az istenek világáról szóló munkalapok: az iskolai anyag szövegek és ábrák segítségével mutatja be az ókori egyiptomi társadalom felépítését, a fáraó szerepét és az egyiptomi vallást. A kiállítás felkeresése után a gyerekek az Ozirisz legenda alapján írjanak detektívregényt, mutassák be az Egyiptomi istenekre vonatkozó kutatómunkájuk eredményeit az osztálytársaiknak, és állítsák össze Tutanhamon profilját.

Egyiptomi írás

Munkalap az egyiptomi írásról: A munkalap magában foglal egy hieroglifákról szóló szöveget és a megfejtésük történetét. A gyerekek megkereshetik, hogy Jean-Francois Champollion hogyan fejtette meg a hieroglifákat, leírhatják a nevüket kártus formában, és levelet fogalmazhatnak Tutanhamonnak hieroglifákkal.

Rövid anyag 

A Tutanhamon rövid anyag tartalmazza az Egyiptomra vonatkozó két órás foglalkozás munkalapjait és kapcsolódik a kiállítás tárlatvezetéséhez.

Email:   csoport@jvsgroup.hu 

Telefon: +36 70 365 6703